Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Να φύγετε, να πάτε αλλού...

   Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 10-15 χρόνια το φαινόμενο της μετανάστευσης στη χώρα μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που επέλεξαν τη χώρα μας όχι για λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι τους αλλά γιατί κάπου έπρεπε να πάνε θέλοντας να ξεφύγουν από τις δύσκολες συνθήκες των χωρών τους. Αυτό επιτεύχθηκε με πολλούς τρόπους, είτε με τη συμβολή επιδέξιων πολιτικών μας (βλέπε Αντώνης Σαμαράς) είτε με την αδιαφορία του καθενός από εμάς ως προς τον έλεγχο που θα έπρεπε να ασκούμε στο πολιτικό σύστημα για το αν επιτελούν ή όχι το καθήκον τους. Και η απάντηση στο αν το κάνουν είναι σαφέστατα όχι καθώς από τα ελληνικά σύνορα είναι δυνατό να περάσει τεθορακισμένο ύψους στολισμένο με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ομοίωμα της Πάτυ στην οροφή και με συνοδεία της μπάντας του δήμου Αθηναίων χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν αρμόδιο. Πόσο μάλλον μικρές ομάδες ατόμων στα ''αχανή'' ελληνικά σύνορα.
   Και εδώ τίθεται το ερώτημα: τι να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπεις. Αν έχεις πληρώσει συνδρομή στο Τηλεάστυ για να μη χάνεις λεπτό από το Καρατζαφέρειο παραλήρημα τότε πιστεύεις ότι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης με σετάκι θάλαμο αερίων δεν τους αρκεί. Αν είσαι οπαδός μίας συνιστώσας εκ των πολλών του Σύριζα τότε θεωρείς ότι πρέπει να ξεσπιτωθείς για να δώσεις ένα απάγκιο στους κατατρεγμένους του πλανήτη Γη. Αν είσαι κάπου στη μέση είσαι μάλλον προβληματισμένος όπως και εγώ.
   Το θέμα για μένα είναι αρχικά η πλήρης κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους να ξεσπιτωθούν. Είναι σαφές ότι κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε: ''Δεν μου αρέσει στο Τζιμπουτί, πάω στην Ελλάδα που κάθε Μάιο έχουν Eurovision''. Συνθήκες που ίσως δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε, απίστευτη πείνα, κακουχίες και στερήσεις τους ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να έρθουν στην κάθε Ελλάδα. Από τη στιγμή που γίνεται αυτό σαφές, αυτόματα καταρρίπτονται επιχειρήματα του στυλ: ''Ήρθαν και μας διέλυσαν τη χώρα''. Επιπλέον, δεν ήρθαν εδώ δια τηλεμεταφοράς, Συνέδραμαν ουσιαστικά στο κρίσιμο αυτό σημείο Ελληναράδες που προτίμησαν από το να κάνουν ''καλό'' και να το ρίξουν στο γιαλό, να ρίξουν σε σαπιοκάραβα στο γιαλό χιλιάδες μεταναστών και να κάνουν ''καλό'' στην τσέπη τους κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ως εκτούτου, οι άνθρωποι αυτοί αφού δεν φύτρωσαν εδώ, θα πρέπει μερίδα αυτών να φύγει με τρόπο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΩΡΙΜΟ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ. 
   Και θα μου πεις, γίνεται αυτό; Πιστεύω πως ΝΑΙ, ΑΝ υπάρχει θέληση και υπομονή. Καταρχήν, όσοι πηγαίνουν και καλά με τη σημαία της χώρας στο χέρι και συνεπώς είναι και θρησκευόμενοι χριστιανοί ας μην ξεχνούν ότι ο Χριστός δεν δίδαξε ούτε το ρατσισμό, ούτε την απρεπή συμπεριφορά εναντίον κοινωνικών ομάδων και προπαντώς ήταν ένθερμος οπαδός της ιδέας της ανεξιθρησκείας και της αλληλεγγύης. Δηλαδή ούτε στρούγγα θα τους πέταγε, ούτε θα έβαζε φωτιά σε κανένα τζαμί για να σκάσουν μέσα εκεί όλοι οι ''βρώμικοι και ανήθικοι'' σαν τα ποντίκια
   Είναι προφανές ότι για αρχή θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να καταμετρηθούν από τις επίσημες υπήρεσίες του κράτους, γεγονός που προϋποθέτει να εντοπιστεί το πρόβλημα σε περίοδο που δεν έχουμε εκλογές και αυτοί οι παρείσακτοι δεν μας είναι αναγκαίοι για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αν ΠΟΤΕ γίνει αυτό, μετά απλουστεύεται η κατάσταση. Σύμφωνα με πληθυσμιακές, οικονομικές και χωροταξικές - πολεοδομικές μελέτες μπορεί να διαπιστωθεί ο αριθμός ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία καθώς είναι πασιφανές ότι έξι εκατομμύρια άτομα στην Αθήνα εκ των οποίων τα δύο είναι μετανάστες χωρίς δουλειά, στέγη και λοιπά δεν είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που οδηγεί κάπου εκτός από περιθωριακές ομάδες τζάμπα μαγκών που και καλά γαμάνε. 
   Έπειτα δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δεν τα έχουν για να επιστρέψουν στις χώρες τους, τους βάζεις σε πλοία, αεροπλάνα και ό,τι άλλο μεταφορικό βρεις και μέσω των κονδυλίων που το αρμόδιο ταμείο της Ε.Ε. διαθέτει, λύνεις ένα μέρος του προβλήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι μείνουν νομιμοποιούνται. Όσοι το δικαιούνται καλώς, όλοι οι υπόλοιποι και αυτοί πίσω. Επειδή όμως μετά δεν θες να τραβήξεις πάλι τα ίδια. ως οργανωμένη Ελλάδα φροντίζεις να φρουρήσεις επαρκώς τα σύνορά σου και όχι να χτίζεις ''τείχη'' 12 χιλιομέτρων σε σύνορα εκατονταπλάσια και βάλε σε μήκος.
   Τώρα αν είσαι σύριζα καμμένος στο ΣΥΡΙΖΑ βγάλ' τα πέρα μόνος σου με τη γυναίκα σου που δεν δίνει το ανατομικό της μαξιλάρι στον πακιστανό που ζητιανεύει έξω από το μετρό ενώ εσύ έχεις ήδη βγάλει το βρακί σου. Άσχετα που στο φανάρι δίνεις μονόευρα σε παιδάκια για καλό, ενώ αυτά τα εκμεταλλέυονται άλλοι. (Παρένθεση, όλοι αυτοί της Αλληλεγγύης πόσο γελοίοι ήταν που κόπτονταν για τους 300 της Νομικής και μας είχαν ζαλίσει κάθε μέρα λες και είχαν καταπιεί κασέτα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα...). Αν είσαι κάπου στη μέση, μπορεί να συμφωνείς με αυτά που είδες, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι ''Υπατίες'' δεν λύνουν το διαχρονικό αυτό πρόβλημα ούτε ο υπερβάλλων ζήλος οφελεί όταν επί χρόνια το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ΣΙΩΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου