Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σε μια κοινωνία επίπλαστων απολάυσεων...

(Δυστυχώς θα συμβάλλω και εγώ στο να αυξηθούν τα views αυτού του κλιπ, αλλά οκ...)

   Σε αυτή την ανάρτηση λοιπόν θα γράψω κάτι διαφορετικό. Και δεν πρόκειται για λουλούδια, στεφάνια κλπ επειδή είναι πρωτομαγιά αλλά για κάτι που άκουσα και με προβληματισε...

   Στη διαπασών λοιπόν στο MTV ακούω με μεγάλη περιέργεια γιατί δεν το είχα ξαναακούσει το τραγούδι των Stan & NiVo με τίτλο: ''Αν μου 'φταναν τα λεφτά''. Οκ, άλλο ένα πιασάρικο τραγούδι στην εποχή της οικονομικής κρίσης όπως και το αλησμόνητο: ''Κομμένα πια τα δανεικά'' που το ακούει η Τρόικα και δεν ξεχνάει να περικόπτει. Έχει έναν εύκολο τίτλο για να απομνημονευθεί. Προφανώς ανάλογα εύπεπτοι είναι και οι στίχοι του, γεγονός που θα σχολιάσω στη συνέχεια. Όπως το βλέπεις λοιπόν, λες: καποια ευχή θα θέλουν να κάνουν τα παιδιά αν είχαν λεφτά, πράγμα απόλυτα θεμιτό.
   Και να σου τον, ένας πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός, του οποίου το ταλέντο θα κρίνω μελλοντικά. Εχει το γνωστό πακέτο. Μούσκουλα για όλα τα λυσάρικα κοριτσάκια, διαμαντάκι στο αυτί, γυαλιά Carrera ίσα με τη βιτρίνα του Attica, κολλητό μπλουζάκι και συνδυασμός κινήσεων hip hop και λίγο δεν είμαι καλά, θέλω να πάω τουαλέτα. (Justin Bieber στυλ για 20αρηδες.) Εντάξει, λίγο που σε γλυκοκοιτάει, λίγο που ξέρει και χορό πολλοί θα κάτσουν να το ακούσουν όλο. Είναι και ο NiVo βέβαια ο οποίος ταλέντο πρέπει να έχει, Pavarotti δεν τον λες. 
   Και ξεκινά το μουσικό υπερθέαμα με μερικούς πολυδουλεμένους στο μυαλό στίχους που είναι συγκεκριμένοι και επαναλαμβάνονται. 

Μακάρι να είχα βρει το λόττο
Να αγάπαγε εμένα πρώτο
Να 'χα το κάστρο της καρδιάς της
Να πέταγα ψηλά

Αν μου φτάναν τα λεφτά
θα έκανα όλα αυτά
για να έρθει πιο κοντά σε μένα
Ρούχα και χρυσαφικά δεν τα 'χω όλα αυτα
Τι να κάνω για να 'ρθει σε μένα
 
   Ντάξει, εδώ γελάνε. Ο τύπος και καλά 20 χρονών παίζει Λόττο για να ρίξει τη γκόμενα και εκεί εντοπίζει την αιτία της χυλόπιτας που υποεννοείται. Επίσης θεωρεί ότι με τα κατάλληλα τζιτζιμπίτζουλα (χρυσαφικά κλπ) την έχει στο τσεπάκι, αλλά υστερεί ΜΟΝΟ εκεί. Να σε ενημερώσω φίλτατε ότι αν η κοπέλα δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις φουσκωμένες τσέπες (πράγμα πιθανό), δεν σε θέλει επειδή είσαι ένας φελός που επιδεικνύεις μπράτσο και κατά τα άλλα μαγκιά κλανιά. Δεν μπορεί να σε κυκλοφορήσει επειδή αν ανοίξεις το στόμα σου πετάς μπαρούφες. Ωστόσο, σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις, δεν ξερω.
   Ξέρεις ποιο είναι το θέμα όμως αγαπητέ/ή αναγνώστη/ρια; Ότι δυστυχώς εν έτει 2011 έχει σημασία το πόσο ματσό είναι κανείς στο να κάνει μια σχέση. Γιατί ρε φίλε; Δηλαδή παλιά που πηγαίνανε στα παρκάκια ήτανε χαζοί; Οκ, αν δεν έχεις 5 ευρώ δεν πίνεις καφέ στην Αθήνα τουλάχιστον, αλλά μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι αν η γκόμενα είναι ματσό και συ φτωχαδάκι (και καλά. Βγάλε το iphone από την τσέπη) δεν δένει το σιρόπι. Αν η άλλη δεν θέλει έναν μαλάκα να την βγάζει έξω και να του τρώει τα λεφτά, μια χαρά θα τα πάτε. Τώρα βέβαια αν εσύ έχεις ένα κάρο συμπλέγματα κατωτερότητας για την κατάστασή σου, χλωμό.
   Το άσχημο είναι ότι αυτά τα τραγούδια είναι must και έτσι λανσάρονται και στα 14χρονα που σαν αποβλακωμένα βλέπουν MTV, είναι πιο χαμηλού περιεχομένου και από εκεί που είχαν εγκλωβιστεί οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή. Λυπηθήτε μας δηλαδή με αυτό το σκουπιδαριό. Στίχοι στο πόδι, πρόχειρο videoclip, 2-3 μου**ρες που λέει και ο σχολιαστής κάτω από το video και έτοιμο το επόμενο τραγούδι που σε ένα χρόνο δεν θα ακούει ούτε η γιαγιά του Stan. Kαι έτσι υποτιμούν μετά κάποιοι την ελληνική μουσική όταν υπάρχουν καλλιτέχνες που σε εποχές χωρίς ίντερνετ και mp3 έκαναν πωλήσεις εκατομμυρίων, πράγμα που ποτέ βέβαια δεν θα ζήσει ο Stan και οι όμοιοί του...

2 σχόλια:

  1. να πάνε να γαμη***ν όλοι αυτοί οι εμπορικοί...
    Ας πάμε να ακούσουμε και κανένα ραδιοφωνικό σταθμό που παίζει άλλη μουσική.Με καλλιτέχνες πραγματικά άξιους.

    Γιατί και η μουσική δείγμα παιδείας είναι. Και αν κρίνουμε την παιδεία μας από αυτήν την μουσική, τότε πάμε κατά διαόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνδιαφέρουσα θα χαρακτήριζα τη λογική σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή