Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μπάχαλο...

   Μπάχαλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας. Εφορμώ σαφώς από τα πρόσφατα γεγονότα, τη δολοφονία δηλαδή του 44χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρω από 3 δράστες που πιθανολογείται πως ήταν αλλοδαποί την ώρα που θα πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει στο μαιευτήριο. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό που συνέβη. Όπως δυστυχώς αναμενόταν, κάποιοι για ακόμη μια φορά φρόντισαν να καπηλευτούν αυτό το θλιβερό γεγονός για να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. 
   Ας τα πάρουμε όμως από την σρχή. Ο άνδρας αυτός έπεσε θύμα επίθεσης επειδή κρατούσε στο χέρι του μια βιντεοκάμερα. Αυτά μόνο σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν και στη χώρα μας πλέον σε καθημερινή βάση. Και όχι μόνο βιντεοκάμερες, αλλά και σταυροί, κινητά, σκουλαρίκια, τσάντες και ό,τι μπορεί κανείς να έχει πάνω του είναι πλέον στόχος των ληστών. Όπως είναι φυσικό, ύστερα από αυτό οι δακρύβρεχτες δηλώσεις του στυλ ''Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας'' διαδέχονταν η μία την άλλη. Αλλά δεν είναι αυτό το κακό, Το κακό είναι ότι προέρχονταν είτε από μεγαλοδημοσιογράφους και πολιτκάντηδες που έχουν 10 φουσκωτούς και όλο αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το ζήσουν, είτε από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που στεναχωρήθηκαν για τον οικογενειάρχη αλλά όχι για τον χρήστη ναρκωτικών που πέθανε-αργοπεθαίνει-θα πεθάνει έξω στην πλατεία Ομονοίας.
   Προσπερνάω αυτή την εκνευριστικά επιλεκτική λύπη και προχωράω. Την επόμενη μέρα, ανέλαβαν δράση για ακόμη μία φορά οι χρυσαυγίτες και οι λοιποί μουφταίνεολα-γαμωτοσυστημα-νακαούνοιμεταναστες και έδωσαν (κατά τη γνώμη τους) λύση στο όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα του κέντρου της πόλης.  Και όπως όλοι φανταζόμαστε, άρχισαν να σπάνε στο ξύλο όποιον μετανάστη έβλεπαν στο δρόμο. ΕΔΩ ΣΤΟΠ. Δηλαδή αν ένας δημόσιος υπάλληλος σκοτώσει τη γυναίκα του, θα πάρουν στο κηνύγι όλους τους δημοσίους υπαλλήλους; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ 800.000 . Συμπέρασμα; Μεγάλο λάθος αυτή η ανώριμη για μένα συμπεριφορά. Δεν μπορεί να στοχοποιείται μία ολόκληρη κοινωνική ομάδα για μεμονωμένες συμπεριφορές. Και εν πάσει περιπτώσει, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να επεμβαίνει με τρόπο δραστικό στην τιμωρία ενός ανθρώπου όταν ζει σε μια δημοκρατούμενη κοινωνία. Διότι και απάνθρωπο είναι και εκτός οποιασδήποτε λογικής του μέσου ανθρώπου. Δεν νομίζω οι μετανάστες αυτοί να τον σκότωσαν επειδή ήταν Έλληνας, αλλά για αυτό που κρατούσε. 
   Και εδώ έρχεται η ευθύνη ΟΛΩΝ. Κατ' εμέ είναι απαράδεκτο το ότι η κοινωνία ως σύνολο ανέχεται ΑΚΟΜΑ τέτοιες άνανδρες συμπεριφορές. Οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν σε όσους αποφασίζουν για την αστυνόμευση και δεν φροντίζουν τα όσα θα έπρεπε. Άσε που είναι τελείως υποκριτικό να θεωρείς ότι οι μετανάστες φταίνε για όλο αυτό, όταν τη ΔΟΥΛΑΡΑ από τις Φιλιππίνες που έχεις σπίτι σου δεν την αποχωρίζεσαι ούτε στην τουαλέτα και ταυτόχρονα άλλοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ νοικιάζουν διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες με 5 ευρώ το κεφάλι. Αυτά τα αντιφατικά γεγονότα είναι που διαιωνίζουν το όλο θέμα. Αν πείναγες και συ (όχι τώρα που σε έχουν ξεσκίσει στις περικοπές) και είχες να φας καμιά βδομάδα θα έκανες τα ίδια και χειρότερα ενεργώντας υπό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. ΟΜΩΣ, είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.
   Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δείγματα εξευτελιστικού επιπέδου ζωής, την επόμενη μέρα στις ανάλογες πορείες διαμαρτυρίας, ένας (ξυλο)χρυσοχέρης ματατζής ξυλοφόρτωσε έναν πολίτη που βρισκόταν πεσμένος στο δρόμο, σαν ένας ΑΝΑΝΔΡΟΣ, ΓΕΛΟΙΟΣ και ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ τυπάκος που είναι. Γιατί αν δεν ήταν, θα είχε τα κότσια να αντιμετωπίσει τον διαδηλωτή  (όποιος και να ήταν αυτός) χωρίς ασπίδα και γκλοπ, σαν ΙΣΟΣ προς ΙΣΟ. Αυτά βέβαια συμβαίνουν ΟΤΑΝ εχεις πάνω σου ΤΣΙΠΑ και φοράς ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ. Και οπως πάντα, διατάχθηκε έρευνα για να χυθεί άπλετο φως την ώρα που θα μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο και σε αυτή την υπόθεση όταν την ίδια στιγμή ο πολίτης εκείνος βρίσκεται στην εντατική.
   ΕΝΤΑΞΕΙ, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει παρατραβήξει. Δεν ωφελεί ούτε να κρύβεις τους μετανάστες, ούτε να τους δέρνεις, ούτε να βγάζεις την αστυνομία στους δρόμους να κάνει νταντα τους διαδηλωτές. Βέβαια αν δεν υπάρχει συλλογική δράση και από το κράτος και από την κοινωνία, θα γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων όπως αυτό (http://odromos.wordpress.com/2011/05/14/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9/) κατά το οποίο χρυσαυγίτης χτυπά ποδηλάτη επειδή είναι λίγο μελαμψός καθώς τον περνά για μετανάστη, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. 

Συγχαρητήρια στον άνθρωπο και την απάνθρωπη συμπεριφορά του... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου