Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Top ten εξυπνάδας


   Όταν λέω εξυπνάδα, εννοώ την εξυπνάδα αυτών που μας έχουν κυβερνήσει κατά καιρούς αλλά και αυτών που ανέχονταν την κατάσταση αυτή καθώς ήταν απίστευτα βολεμένοι σε μία κατάσταση που άρχισε ΚΑΙ ΚΑΛΑ να βρωμάει και να ζέχνει το 2010 που αποφάσισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ να μας κυβερνήσει αναβαθμίσει. Μπορεί αυτό που διαβάζεις να μη βγάζει άκρη, αλλά θα καταλάβεις αμέσως.
  Αναφέρομαι σε μία λίστα κάποιων εκ των εξοργιστικότερων επιδομάτων που πανηλίθια μυαλά σκέφτηκαν να τάξουν στους εργαζόμενους αντί για αυξήσεις και που επίσης πανηλίθιοι συνδικαλιστές συμφώνησαν να παίρνουν μέχρι την επόμενη φορά που έκαναν απεργία. (Η σειρά είναι παρμένη από τη lifo: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/24123)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ, ΚΟΙΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:
(Εσύ κυρα Κούλα που παίρνεις 300 ευρώ σύνταξη πάρε χαπάκι πρώτα.)


10) Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
Σου λέει κάποιος: τράβα σε ένα βιβλιοπωλείο να στείλεις ένα φαξ και επειδή ζεις στην Ελλάδα του λες: πας καλα; Έτσι σκέφτηκαν και οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι κάποιου Υπουργείου που έδωσαν επίδομα φαξ (ναι, καλά ακούς) στους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Τι πιο λογικό; Επίδομα τηλεφώνου, αιρ κοντίσιον, δορυφορικής, σαλονοτραπεζαρίας και γενικότερα ο,τιδήποτε ηλεκτρικού και επίπλου κυκλοφορεί σε ένα συνηθισμένο σπίτι.

9) Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
Είναι πολύ απλό και αυτό. Όπως ο κρεοπώλης παίρνει επίδομα παραλαβής - παράδοσης σπαλομπριζόλας έτσι κάνει και ο οδηγός λεωφορείου. Είναι δυνατόν να κάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά αμισθί; Αφού δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του το πάει αυτοπροσώπως στο σπίτι του, πρέπει ο άμοιρος να τρέχει μέχρι το αμαξοστάσιο; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. 

8) Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
Το επίδομα αυτό δεν αναφέρεται στο 2010, αλλά ξέμεινε από το 1821 από όταν η Μαντώ Μαυρογένους γύριζε τις αυτοσχέδιες προπέλες των ατμόπλοιων. Τώρα γιατί δίνεται ή δινόταν ακόμα, ούτε ο Τσακ Νόρις δεν το ξέρει. Απλώς κάπως θα πρέπει να φάμε και άλλα λεφτά. 

7) Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
Εδώ το πράγμα γίνεται απλό και κατανοητό. Μία φορά στις εκατό βάρδιες που θα πέσει η κεραία από τα σύρματα πρέπει ο οδηγός να πληρωθεί. Σκέψου πόσες κινήσεις πρέπει να κάνει να ανέβει στη σκαλίτσα σαν την Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια και να ρωτήσει το κοινό: ''πού είναι η κεραία;''. Άρα επαγωγικά προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να το παίρνουν και με το παραπάνω!

6) Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
Σκέψου το εξής. Βάζεις το κλειδί στην πόρτα του αυτοκινήτου, το ξεκλειδώνεις. Μπαίνεις μέσα, ελέγχεις αν η πετσέτα εφάπτεται του καθίσματος. Αν ναι, και αφου τσεκάρεις το αρωματάκι αν μυρίζει κάθεσαι προσεκτικά. ΤΩΡΑ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την οδήγηση. Παίρνεις το κλειδάκι, το βάζεις στη μίζα αφού δεις ότι δεν του λείπει κανένα δοντάκι και το στρίβεις υπό γωνία 37,96 μοιρών. Και περιμένεις και ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ δευτερόλεπτο να ζεσταθεί επειδή ζεις στην εποχή του ντεσεβο. ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ, απλά τα πράγματα.

5) Επίδομα διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπ. Δικαιοσύνης)
Πρόσεξε. Για ποιο λόγο παίζει να σε έχουν προσλάβει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης; Για να φτιάχνεις αστρολογικούς χάρτες ΟΧΙ, για να βγάζεις πασιέντζες ΟΧΙ αλλά όλα γίνονται στην Ελλάδα. Προφανώς για να διεκπεραιώνεις υποθέσεις όταν πρέπει. Αρα εκτός του βασικού μισθού που σου τον δίνουν για να σε πληρώσουν για αυτό που κάνεις, ΠΡΕΠΕΙ να εφευρεθεί και ένα επίδομα για το αυτονόητο. Η καθαρίστρια επίδομα καθαριότητας, ο υδραυλικός επίδομα ξεβουλώματος μπιντέ, η δασκάλα επίδομα διδασκαλίας.

4) Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
Είναι αυτό που σου λέει η μάνα σου: ''μόλις γυρίσουμε σπίτι θα πλύνεις τα χέρια σου για να φας αλλιώς δεν έχει παγωτό ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ. Συνεννοηθήκαμε;;;'' Έτσι λοιπόν και στον ΟΣΕ σου λέει: Η Λίτσα Πατέρα το είπε καθαρά, σε 20 χρόνια θα έρθει επιδημία νέας γρίπης και πρέπει να ετοιμαστούμε! Άρα αντί για καραμελίτσα σε κάθε υπαλληλούλη θα δίνουμε ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΛΙΝΑΚΙ. Έτσι τον φλομώνεις στα φούμαρα ότι και καλά τον νοιάζεσαι ως συνδικαλιστής που δέχεσαι αυτή τη γελοιότητα την ίδια και ταυτόχρονα τον αφήνεις να εξακολουθεί να εργάζεται σαν ζώο.

3) Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι για να εξυπηρετηθείς σε μία υπηρεσία πρέπει να κάνεις το γύρο των πρωτοΚΩΛΩΝ ανά τους ορόφους για να μαζέψεις ένα κάρο υπογραφές, πράγμα το οποίο σε κάποιες άλλες υπανάπτυκτες χώρες γίνεται ηλεκτρονικά; Σου λέει μετά ο έξυπνος που το πρότεινε αυτό: τόσους φακέλους που ανεβοκατεβαίνουν δεν τους μεταφέρει κάποιος; Η Μαρία τους δίνει στον Κώστα, αυτός στον Πέτρο κλπ. Αρα και αυτός πρέπει να πληρωθεί όπως του αξίζει.
2) Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
Είναι κάτι σαν το ''προσήλθε'' που βάζουμε στο σχολείο όταν κάποιος έρθει ενώ έχει ήδη πάρει απουσία. Σου λέει: το κορόιδο ήρθε στην ώρα του, οι άλλοι έχουν χτυπήσει κάρτα στο διπλανό everest άρα για να μην μου ξεσηκωθεί, ας πάρει και αυτός ένα επίδομα για το αυτονόητο. Μην σε παραξενεύει που η μάνα σου στην εταιρεία που δουλεύει δεν το παίρνει, εκεί ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΧΑΖΟΙ που δεν εκεμεταλλέυονται αυτές τις θεόσταλτες ευκαιρίες για σπατάλη δημοσίου χρήματος.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (Αφιερώνω εξαιρετικά στον Κο Πάγκαλο λόγω θέματος με το φαγητό...)

1) Ετήσιο επίδομα χρήσης κυλικείου (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)
Καλά εδώ πρόκειται για το αποκορύφωμα της πνευματικής κενότητας. Η μάσα της μάσας τη μάσα την μάσα ω μάσα. Είναι απλό. Όπως πήρα εγώ σήμερα από το κυλικείο ένα milko έτσι ως παιδί ζηλεύει και ο υπάλληλος των Eλληνικων Πετρελαίων και θέλει και αυτός γλυφιτζούρι πάπρικα. Άρα του δίνεις επίδομα μην τον πιάσει το παράπονο: ''Γιατί ο Γιαννάκης μαμά και όχι εγώ;;'' Έτσι θα μπορεί ανενόχλητος να παίρνει σάντουιτς με μορταδέλα, καφέδες, τσίπς και ότι του μυρίσει γιατί ως έγκυος ΚΑΙ επίδομα εγκυμοσύνης παίρνει!

Συμπέρασμα: Αν έχεις σκεφτεί κάποιο ανόητο-ηλίθιο-άκρως περιττό επίδομα και θες να συνεισφέρεις στη διόγκωση των κρατικών εξόδων τώρα που ΞΑΝΑέρχεται η τρόικα, στείλε μήνυμα στο twitter του  Πρωθυπουργού  http://twitter.com/#!/PrimeministerGR που θα σου απαντήσει σίγουρα γιατί όλη μέρα μπροστά σε έναν mac είναι και ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου