Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Αγάπα τους, είναι δωρεάν.

   Είναι λοιπόν φίλε αναγνώστη κάποιες στιγμές που αναρωτιέσαι πού φτάνει η κατάντια του ανθρώπινου είδους. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει επιτυχώς η Χρυσή Αυγή με την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας μετά από χρόνια στην αφάνεια και την κακομοιριά. Δεν ήρθε βέβαια μόνη της να μας θυμήσει ότι υπάρχει, αντιθέτως ''εξελέγη από 440.000 και πλέον Ελληνες'', όπως διατείνεται ο Ν. Μιχαλολιάκος. Ως εδώ όλα γνωστά. 
   Στην αρχή το όλο θέμα αντιμετωπίστηκε σαν κάτι το φοβερό, σαν να είχε έρθει ο Αντίχριστος στη γη για να βασανίσει τους απανταχού χριστιανούς του πλανήτη, κυρίως λόγω του φόβου για το άγνωστο. Εν συνεχεία βέβαια, τα ''δυνητικά'' επικίνδυνα ανθρωπάκια έγιναν στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο επικίνδυνα από όσο φανταζόταν κανείς. Για την ακρίβεια δίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση το παρόν σε επιθέσεις κατά μεταναστών, κομμουνιστών και παντός άλλου εχθρού της Ελλάδας όπως αυτοί την έχουν στο μυαλό τους, όπου όλοι είμαστε φυσικά απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας. Η προσπάθειά τους ωστόσο για την πολυπόθητη κάθαρση και την επικράτηση της, ανώτερης πάντα, Αρίας φυλής δεν περιορίζεται σε αυτές τις πολιτιστικού χαρακτήρα δράσης αλλά αισίως στοχοποίησε και τους ομοφυλόφιλους. 

 Ιδού ένα δείγμα εκπροσώπου της Αρίας Φυλής με το λευκό δέρμα και τα ξανθά μαλλιά:   Πρώτη νύξη έγινε στην εκπομπή ''Πρωταγωνιστές'' όταν ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι θα ντρεπόταν αν ήταν ομοφυλόφυλος και πως προφανώς κανένας ομοφυλόφυλος δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της Χ.Α. εκτός αν το έκρυβε. Εντάξει, είναι λογικό κατά τη γνώμη μου ένας ακροδεξιός εθνικιστής που πιστεύει ότι έχει εμφανείς ομοιότητες με τους αρχαίους έλληνες να θεωρεί ότι το να είσαι γκέι ή λεσβία είναι ντροπή. Ξεχνούν βέβαια τύποι σαν και αυτόν ότι πριν 2.500 χρόνια η ομοφυλοφυλία θεωρούνταν φυσιολογική και άντρες επιδίδονταν σε ανάλογες πράξεις σε δημόσιους χώρους όπως λουτρά αλλά και μεταξύ στρατιωτών ή δασκάλων με νέα αγόρια. Όλα αυτά θα θεωρηθούν από αυτούς ως μεμονωμένα περιστατικά και τυχαία, παρόλο που ο κόσμος το έχει τούμπανο.


   Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Στο Γκάζι, μια περιοχή που συχνάζει μεγάλο μέρος του ελληνικού ομοφυλόφυλου πληθυσμού εμφανίστηκαν φυλλάδια της Χ.Α. όπου αναγραφόταν το μήνυμα: ''Μετά τους μετανάστες, είστε οι επόμενοι.'' Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως πλάκα, ωστόσο δεν πρόκειται καν για ένα κακόγουστο αστείο. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Και είναι θλιβερή γιατί υπάρχει ακόμα εν έτει 2012 ένα τμήμα του ελληνικού πληθυσμού που, αρνούμενο να δεχθεί το ότι κάποιος συνάνθρωπός μας μπορεί να έχει διαφορετική επιλογή, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί ούτε με την ιδέα της ανεκτικότητας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πολιτικό κόμμα που αποτελεί μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου απειλεί ανοικτά κάθε ομοφυλόφυλο για μία όχι και τόσο φιλική αντιμετώπισή του. 
   Το ερώτημα για μένα είναι ένα και μόνο. Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να απειλήσει τόσο απροκάλυπτα έναν συνάνθρωπό του εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων; Με την ίδια λογική μπορώ εγώ αν θεωρήσω ως πρότυπο σωματικής διάπλασης του έλληνα τον εαυτό μου, να απειλήσω τον χοντρό Ν. Μιχαλολιάκο; Προφανώς και όχι. Ωστόσο για πολλούς στενόμυαλους και απολίτιστους ''ανθρώπους'', οι σεξουαλικές προτιμήσεις αποτελούν ακόμα κριτήριο κατάταξης ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους όπως τότε, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου 100.000 γερμανοί ομοφυλόφυλοι συνελήφθησαν και 50.000 φυλακίστηκαν ως καταδικασμένοι. Σε ποια λογική ανα τον κόσμο κάποιος που έλκεται από το ίδιο φύλο μπορεί να είναι κατώτερός σου, λες και εσύ κρατάς τα μέτρα και τα σταθμά της ανθρώπινης αξίας που διακηρύττεις οτι σε χαρακτηρίζει;
   Μέσα στο 2012 έχω γνωρίσει 2 ''πούστηδες'' και 1 ''λεσβία''. Ξέρεις κάτι; Συμπέρανα ότι η πούστικη συμπεριφορά δεν τους χαρακτηρίζει. Αντίθετα, είναι πολύ εντάξει άνθρωποι, ανοιχτοί και με ανάγκη για επαφή με τους γύρω. ΔΕΝ είναι γλοιώδεις, ΔΕΝ έχουν κάτι που να κολλάς μέσω χειραψίας, ΔΕΝ είναι σαν τις καρικατούρες της τηλεόρασης, ΔΕΝ κουνιούνται, ΔΕΝ είναι ''δεύτεροι''. Είναι σαν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους και, έχοντας αποδεχθεί την ταυτότητά τους κάθε άλλο παρά προπαγάνδα υπέρ τους κάνουν. Σέβονται το δικαίωμά σου να σου αρέσει το αντίθετο φύλο, δεν κράζουν ούτε λοιδωρούν σε αντίθεση με κάτι βαρύμαγκες στρέιτ που κρίνουν αφ' υψηλού μιας και δεν χρειάστηκε ποτέ να απολογηθουν για αυτό που είναι.
   Αφορμή για αυτή την ανάρτηση στάθηκε η σημερινή μου συνομιλία με ένα ομοφυλόφυλο αγόρι. Με ενημέρωσε για το γεγονός και μετά μου είπε: ''Ρε, ειναι από τις λίγες φορές που νιώθω τόσο άσχημα. (...) Μα γιατί τόσο μίσος για κάτι που δεν είναι καν επιλογή μας ρε φίλε; (...) Είναι σαν να κατηγορείς τους μαύρους επειδή γεννήθηκαν μαύροι ή τις γυναίκες επειδή γεννήθηκαν γυναίκες.'' Μπορώντας να γνωρίζω αυτό το παιδί οσο καλύτερα γίνεται, μόνο για ένα πράγμα λυπήθηκα. Για το γεγονός ότι είναι αναγκασμένος να ζει πλέον με την απειλή της ''τιμωρίας'' από τα πρωτοπαλήκαρα της ανδρείας της κρεατίνης και της σιδηρογροθιάς.  Θεωρώ ότι η θέση όλων πρέπει να είναι δίπλα στα άτομα αυτά που το μόνο που διεκδικούν είναι να ζουν σαν όλους, ίσοι εναντίον ίσων χωρίς σκονισμένες ρατσιστικές προκαταλήψεις του παρελθόντος. 

ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου